Direct een afspraak maken? 088 111 23 00
background

Edith den Hoedt 30 jaar in het makelaarsvak

Inmiddels alweer 30 jaar geleden stapte Edith den Hoedt als secretaresse binnen bij een makelaarskantoor in Ridderkerk. Edith: “De makelaardij vond ik meteen heel veelzijdig en fascinerend”. Tegenwoordig is Edith de trotse eigenaar van haar eigen makelaarskantoor in Ridderkerk: Edith den Hoedt Makelaardij BV (EDHM).

Het huidige succes is Edith niet aan komen waaien, ze heeft er dan ook een lange en intensieve weg voor afgelegd. Naast haar fulltime baan behaalde ze in de avonduren haar Makelaarsdiploma via de NVM. “Een pittige combinatie”, lacht Edith. “Zo vertrok ik meteen na het werk met een boterham achter het stuur om op tijd bij de les Bouwkunde in Nieuwegein te zijn. Naast het Ridderkerkse kreeg ik ondermeer in de buitendienst in de chique wijken van Rotterdam, zoals Hillegersberg en Kralingen, de kans om veel kennis op juridisch en bouwkundig gebied op te doen. In de praktijk is iedere situatie weer anders. Gedurende mijn loopbaan in het vak heb ik alle facetten en grillen van de markt meegemaakt. Het makelaarsvak is absoluut een mooi mensenvak dat veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Het gaat over veel geld en emoties, niet alleen het pand maar ook de mens achter de opdracht is belangrijk.”

Ondernemersfamilie

Ondernemen en hard werken kreeg Edith van huis uit mee. “Mijn vader was ondernemer, ik ben een tuindersdochter. Mijn moeder komt uit een zakenfamilie”, vertelt Edith. “Als kind hielp ik vaak mee in de tuinderij om een zakcentje te verdienen. Ik ben als het ware ‘met mijn voeten in de klei’ opgegroeid en daar ben ik zeker trots op!” Na 23 jaar in loondienst in de makelaardij raakte Edith in het grootste dieptepunt van de crisis haar baan kwijt. “Vanaf mijn zolderkamer ben ik destijds met veel enthousiasme het kantoor begonnen. De allereerste opdrachten kan ik mij heel goed herinneren, daar denk ik nog vaak aan terug. Vooral de gegunde opdrachten en mooie reacties hebben mij verder gebracht, enorm gesteund en positief verrast. Door veel mond-tot-mond reclame is het kantoor langzaam maar zeker gegroeid tot wat het nu is. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat wij van opdrachtgevers krijgen. Dat zie ik als een groot compliment.”

Belangrijk motto

Eerlijk duurt het langst, is het motto van Edith. “Eerlijk zakendoen vind ik essentieel. Transparantie en het geven van vertrouwen. Een goede en betrouwbare naam, daar draait alles om in deze branche. Bij het zakendoen is er ook nog zoiets als een goed gevoel. Je kunt maar één pet tegelijk op hebben, oftewel één opdrachtgever of belang dienen. Als verkoper moet je daar ook op kunnen vertrouwen wanneer je de makelaar een opdracht geeft. Naast de zakelijke kant spelen ook intuïtie en emotie een rol in het werk. Ik vind het fijn om mensen goed te helpen en een objectief advies te geven waar ze echt veel aan hebben. Dat geeft mij voldoening en de drive om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Verder is het vooral een kwestie van alles eruit halen voor de klant en een snelle service leveren. Het aanbod van EDHM is heel breed en varieert van starterswoningen tot en met villa’s.

Hardwerkend team

Edith is inmiddels niet meer als eenpitter actief. Ze heeft een enthousiast en collegiaal team om zich heen verzameld dat bestaat uit medewerkers en vaste fotograaf Richard Sinte Maartensdijk, die haar visie en werkwijze delen als het aankomt op betrokkenheid en persoonlijke service. En last but not least; haar vader is de bordenman en dat maakt het tot een bijzonder mooi en hecht team. Het kantoor van EDHM dat Edith in Ridderkerk opende, voelt huiselijk en warm aan, een bewuste en onderscheidende keuze. Edith: ”Het is de bedoeling dat de drempel laag is om even binnen te stappen met een vraag of voor de verkoop van een woning. Wij hopen in de toekomst nog veel nieuwe en bekende opdrachtgevers te mogen bedienen.”